بنام خداوند بزرگ

تشکل‌های دانشجویی به عنوان یکی از مجموعه‌های کارآمد، نقش مهمی در حیات و سر زندگی محیط‌های دانشگاهی ایفا کرده و همواره به عنوان یکی از مصادیق بارز شکل‌گیری "دانشگاه اجتماعی" به شمار می‌روند.

در سال‌های اخیر که موضوع پذیرش نقش دانشگاه در موضوعات مهم جامعه بر سر زبان‌ها افتاده و همه کنش‌گران و دست‌اندرکاران نظام آموزش عالی این مهم را دنبال می‌نمایند؛ تشکل‌های دانشجویی توانسته اند با بلوغ در فعالیت‌ها و پیوستگی با اصلی‌ترین موضوعات جامعه، جایگاه والایی در مجموعه‌های دانشگاهی کسب نموده و در مصدر برنامه‌ریزی‌های کلان دانشگاهی در حوزه فرهنگی و اجتماعی قرار گیرند. تا جایی که علاوه بر مسئولان دانشگاهی، سایر نهادهای مسئول در جامعه نیز با درک موقعیت و جایگاه ارزشمند این مجموعه کارآمد، به دنبال ارتباط مؤثر و بهره‌مندی از ظرفیت‌‌های والای آن برآمده‌اند.

البته در این میان توجه به توانمندسازی دانشجویان فعال در تشکل‌های دانشجویی نبایستی مورد غفلت قرار گرفته و باید در کنار نقش‌آفرینی این مجموعه پویا، همواره با نگاهی آسیب‌شناسانه نسبت به کنش‌گری این مجموعه و ارتقای نقاط قوت و جبران نقاط ضعف فعالیت‌ها، زمینه رشد روزافزون آن را فراهم نمود.

از این رو برگزاری رویدادی سترگ در گستره ملی با انگیزه معرفی دستاوردها و توانمندی‌های این مجموعه و نیز نوعی ارزیابی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی به صورت سالیانه، می‌تواند گام موثری در ارتقای تشکل‌های دانشجویی به شمار آید.

لذا معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با درک ضرورت ایجاد چنین بستری نسبت به برگزاری جشنواره‌های ملی رویش و بین‌المللی حرکت که برون داد فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و اجتماعی و انجمن‌های علمی دانشجویی است اهتمام ورزیده است.

اکنون که به واسطه شیوع بیماری کرونا، حضور کمرنگ‌تر دانشجویان را در محیط دانشگاه شاهد هستیم برگزاری این رویداد در سطح دانشگاه فرهنگیان و خروجی آن در سطح ملی می‌تواند موجب تقویت پیوند دانشجومعلمان با دانشگاه و ایجاد نشاط و شادابی در بین دانشجومعلمان گردد.

امید است همچوم ادوار گذشته، مجموعه مدیریت‌های استانی و روسا و مسئولان فرهنگی و اجتماعی در پردیس‌ها و مراکز، با همکاری در برگزاری هرچه باشکوه‌تر این رویداد فاخر فرهنگی و اجتماعی، موجبات اعتلای فرهنگی نهاد دانشگاه فرهنگیان را فراهم آورند.

والسلام

دبیر اجرایی جشنواره رویش دانشگاه فرهنگیان